Бизниси младих Зворничанки међу 6 најбољих у БиХ

Зворник, 10.04.2017. године

Двије групе високообразованих младих Зворничанки добиле су инвестиције Фондације „Мозаик“ у износу од по 15.000 КМ за покретање друштвених бизниса „Супер жена“ и „Мислилица“ које су саме осмислиле.

Тамара Јовић, Зорица Митровић, Ана Глишић и Бојана Танацковић осмислиле су бизнис „Супер жена“, а Наташа Ерић, Маријана Таборин и Марија Башић Готовац  бизнис „Мислилица“.

„Супер жена“  ће пружати услуге површинског и дубинског чишћења објеката, а друштвени проблем који ће рјешавати је незапосленост жена изнад 40 година старости и НК образовања. Један дио профита на крају године издвојиће за едукацију и активно укључивање ових жена у различите врсте друштвених активности.

„Мислилица“ ће се бавити рјешавањем проблема заокупљености дјеце савременим технологијама кроз збирке едукативних игрица за дјецу предшколског узраста (3-5 година) и за дјецу школског узраста (6 и 7 година), које подстичу интелектуални, емоционали, социјални и графомоторички аспект развоја.

Дјевојке које стоје иза ових друштвених бизниса захвалиле су се Фондацији „Мозаик“ на јединственој прилици да се остваре на овај начин, као и Градској управи Зворник на континуираној подршци.

Огњен Павловић, савјетник градоначелника за младе, НВО и спорт, изразио је задовољство што су међу толико младих људи у БиХ чак два бизниса из Зворника одобрени од стране Фондације „Мозаик“.

– Ово су конкретни ефекти учешћа Градске управе у пројекту „Омладинска банка Зворник“ и инкубатору пословних идеја – рекао је Павловић.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter