Сарадња ватрогасаца компаније „Алумина“ и Града Зворника

Зворник, 17.03.2017. године

Дугогодишња успјешна сарадња ватрогасаца компаније „Алумина“ и Града Зворника потврђена је још једним конкретним примјером. У возни парк ватрогасне јединице  „Алумине“ ових дана је стигло ватрогасно комбиновано јуришно возило, које је на коришћење уступила професионална ватрогасна јединица Града Зворника.

Тим поводом уприличена је примопредаја овог ватрогасног возила и сусрет челних људи Сектора интегрисане заштите компаније “Алумина“, у чијем саставу дјелује предузетна ватрогасна јединица  фабрике, и професионалне ватрогасне јединице Града Зворника.

Компанија „Алумина“, како је речено, добила је на бесплатно коришћење у наредних пет година ватрогасно возило за гашење пожара, чији је капацитет 4.000 литара воде, пјене и праха.

Шеф Службе професионалне ватрогасне јединице Славиша Милић рекао је да је ово још један примјер сарадње двију ватрогасних јединица, али и Града Зворника и највећег зворничког колектива.

– Наша професионална ватрогасна јединица веома добро сарађује са предузетном ватрогасном јединицом у „Алумини“. Пошто је наш возни парк у задње двије-три године значајно обновљен, одлучили смо да  нашим колегама у „Алумини“ уступимо на коришћење једно ватрогасно возило, јер сматрамо да им може бити од велике користи – каже Милић.

Зворнички ватрогасци су, захваљујући подршци и разумијевању Градске управе,  набавили два нова ватрогасна возила. Прошле године стигао је  ватрогасни камион од 3.000 литара воде  са 300 литара пјене, док је ове године купљено једно мање ватрогасно возило за гашење шумских пожара и за интеревенције у уским улицама.

Директор Сектора интегрисане заштите у компанији „Алумина“ Драгана Смиљанић изразила је захвалност Градској управи  и професионалној ватрогасној јединици у Зворнику за овај њихов гест.

– У име компаније „Алумина“ и у име наше ватрогасне јединице, желим да се захвалим Градској управи Зворник и Служби професионалне ватрогасне јединице на ватрогасном возилу које смо добили на коришћење. Задовољни смо стањем возила и с обзиром на наше потребе, свакако ће нам добро доћи. Ово је гест који ће продубити сарадњу између наших ватрогасних јединица и настојаћемо да и убудуће, кроз разне пројекте и потребе, успјешно сарађујемо на обострано задовољство – рекла је Смиљанићева.

 

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter