Од 20. марта до 10. априла општа прољећна дератизација

Датум : 16.03.2017. године
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На територији града Зворника, на основу Наредбе градоначелника Зворника, од 20. марта до 10. априла 2017. године биће спроведена општа прољећна дератизација чији је циљ  спречавање појаве и ширења заразних болести.

Дератизацијом ће бити обухваћене канализационе мреже у граду и приградским насељима, депоније смећа, обала ријеке Дрине на потезу града, културни и спортски објекти, предшколске и школске установе, болнице и вјерске установе, као и зелене и јавне површине.

Дератизација коју ће изводити зворничка ДОО „Санитација“, обавезна је за сва јавна и приватна предузећа и установе, предузетничке радње, стамбене зграде и домаћинства.

Апелује се на субјекте који су обавезни да спроведу дератизацију да омогуће несметан приступ радницима „Санитације“, а заједницама етажних власника да изврше претходно чишћење подрумских просторија како би дератизација била што ефикаснија.

Обавезна дератизација на подручју града Зворника спроводи се два пута годишње, у прољеће и јесен, и ове године за ту намјену из градског буџета биће издвојено 19.000 КМ.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter